El dia 15 ja torna a ser aquí i cada vegada els nois Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta ens proposen reptes més rumiadors però la mar de divertits.
Aquest mes de Març la recepta del 15 va dedicada a les llenties, i què millor que una proposta vegeteriana i ben gustosa per fer un sopar informal, sà i deliciós.
He provat hamburgueses de tot tipus de llegums, però personalment la de llenties s'emporta el premi, resulta molt fina i gens eixuta, i acompanyada de melmelada de carbassó i amb un toc de parmesà és perfecte.
Ingredients: (2 unitats)
- 250 gr de llenties cuites
- 2 tomàquets secs en oli d'oliva
- 1/2 llesca de pa de motlle torrada
- 1/2 ou batut
- 1 pisca de comí
- 1 ou, pa ratllat i farina per arrebossar
Piquem les llenties juntament amb els tomàquets tallats a tires dins la picadora, quan ho tinguem gairebé en forma de puré aboquem la massa dins un bol.
Incorporem dins el bol la mitja llesca de pa de motlle tallada a trossos petits, mig ou batut i la pisca de comí. Barrejem bé i en fem dos hamburgueses amb l'ajuda d'un motlle.
Les pasem amb compte per farina, ou batut i finalment per pa ratllat. Seria bo que ens ajudéssim d'una espàtula perquè no se'ns trenquin, i finalment les reservem a la nevera un mínim de 2 hores perquè agafin cos.
Les coem amb compte en una paella amb oli i les podem servir al damunt del nostre pa acompanyat d'una cullerada de pebrots escalivats, i per finalitzar només caldrà un xic de melmelada de carbassó i parmesà.
Bon profit!
Boníssimes! Sobretot amb aquest toc de melmelada a sobre... nyam! Petons
ResponEliminaVeig que hem coincidit amb l'hamburguesa! Això sí, l'hem feta ben diferent. M'apunto la teva, que segur que m'encantarà!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Estan molt bones!"
ResponEliminapetons, espero la teva visita!♥
Que puedo pasar por tu casa a comerme una, hace una pinta espectacular,
ResponEliminabesitos
Trobo que ha de quedar molt bé el punt del toàquet sec. Bona idea!
ResponEliminaPetons
Hi estic d'acord, la millor és la de llenties! Nosaltres també la tenim publicada al bloc, ens encanta!!
ResponEliminaAmb el toc que hi has posat deu ser la pera
Moltes gràcies per aprticipar reina!
Petons
Sandra
Una hamburguesa saludable i completissima! apuntada
ResponEliminaJjajaj nunca se me hubiera ocurrido!! genial idea ..un besito
ResponEliminaQue original!, com sempre m'has tornat a impressionar!. Molt bona idea, si senyor. M'encantaria probar-les!...aixxx... Una abraçada!
ResponEliminasi senyora!!!!! quina xulada d'hamburgessa nena!! apuntada. molts petonets
ResponEliminaNo havia pensat mai en fer una hamburguesa de llenties... Bona idea
ResponEliminaPetonets.
Les llenties són una llegum amb moltes proteïnes, de manera que em sembla una idea sensacional servir-la enlloc d'una hamburguesa. Molt bona proposta!
ResponEliminaM'agraden moltíssim les hamburgueses vegetals, de fet són les úniques que menjo:;)No m'imagino quin gust deu tenir la melmelada de carbassó.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.