dijous, 15 de març de 2012

Hamburguesa de llenties i tomàquets secs

El dia 15 ja torna a ser aquí i cada vegada els nois Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta ens proposen reptes més rumiadors però la mar de divertits.

Aquest mes de Març la recepta del 15 va dedicada a les llenties, i què millor que una proposta vegeteriana i ben gustosa per fer un sopar informal, sà i deliciós.

He provat hamburgueses de tot tipus de llegums, però personalment la de llenties s'emporta el premi, resulta molt fina i gens eixuta, i acompanyada de melmelada de carbassó i amb un toc de parmesà és perfecte.

Ingredients: (2 unitats)
- 250 gr de llenties cuites
- 2 tomàquets secs en oli d'oliva
- 1/2 llesca de pa de motlle torrada
- 1/2 ou batut
- 1 pisca de comí
- 1 ou, pa ratllat i farina per arrebossar



Piquem les llenties juntament amb els tomàquets tallats a tires dins la picadora, quan ho tinguem gairebé en forma de puré aboquem la massa dins un bol.
Incorporem dins el bol la mitja llesca de pa de motlle tallada a trossos petits, mig ou batut i la pisca de comí. Barrejem bé i en fem dos hamburgueses amb l'ajuda d'un motlle.


Les pasem amb compte per farina, ou batut i finalment per pa ratllat. Seria bo que ens ajudéssim d'una espàtula perquè no se'ns trenquin, i finalment les reservem a la nevera un mínim de 2 hores perquè agafin cos.


Les coem amb compte en una paella amb oli i les podem servir al damunt del nostre pa acompanyat d'una cullerada de pebrots escalivats, i per finalitzar només caldrà un xic de melmelada de carbassó i parmesà.


Bon profit!

13 comentaris:

  1. Boníssimes! Sobretot amb aquest toc de melmelada a sobre... nyam! Petons

    ResponElimina
  2. Veig que hem coincidit amb l'hamburguesa! Això sí, l'hem feta ben diferent. M'apunto la teva, que segur que m'encantarà!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Estan molt bones!"
    petons, espero la teva visita!♥

    ResponElimina
  4. Que puedo pasar por tu casa a comerme una, hace una pinta espectacular,
    besitos

    ResponElimina
  5. Trobo que ha de quedar molt bé el punt del toàquet sec. Bona idea!

    Petons

    ResponElimina
  6. Hi estic d'acord, la millor és la de llenties! Nosaltres també la tenim publicada al bloc, ens encanta!!
    Amb el toc que hi has posat deu ser la pera
    Moltes gràcies per aprticipar reina!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Una hamburguesa saludable i completissima! apuntada

    ResponElimina
  8. Jjajaj nunca se me hubiera ocurrido!! genial idea ..un besito

    ResponElimina
  9. Que original!, com sempre m'has tornat a impressionar!. Molt bona idea, si senyor. M'encantaria probar-les!...aixxx... Una abraçada!

    ResponElimina
  10. si senyora!!!!! quina xulada d'hamburgessa nena!! apuntada. molts petonets

    ResponElimina
  11. No havia pensat mai en fer una hamburguesa de llenties... Bona idea
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Les llenties són una llegum amb moltes proteïnes, de manera que em sembla una idea sensacional servir-la enlloc d'una hamburguesa. Molt bona proposta!

    ResponElimina
  13. M'agraden moltíssim les hamburgueses vegetals, de fet són les úniques que menjo:;)No m'imagino quin gust deu tenir la melmelada de carbassó.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina