dilluns, 19 de març de 2012

Mousse de crema catalana amb melindros de xocolata

Normalment jo no sóc de cremar-me mentre cuino, com a molt he tingut aquells petits avisos de.. "ais! uis! cagundena!, ..." gràcies al forn, paelles calentes, tasses, etc... Però justament preparant aquesta recepta em vaig encapritxar de fer una bona decoració per la copa de mousse de crema catalana amb un deliciós caramel.
I com que vaig nèixer amb el do de la patosseria no podia fer res més que en comptes d'escampar el caramel pel damunt del paper sulfuritzat (prèviament preparat com sempre), me l'acabés distribuint de forma grollera pel damunt de les mans, això si, només 4 gotetes de caramel van fer el seu efecte instantani, no penseu que em vaig abocar tot el cassó sencer! El resultat va ser una mà dreta adolorida amb 2 marquetes i una mà esquerra amb un dit embolicat a consciència, gràcies a una infermera molt amable que va voler gastar tot tipus d'embenats que es trobava a la vitrina.

Com a conseqüència m'estic passant aquests dies amb el dit que semblo l'E.T, però a part de patossa si alguna cosa tinc és que sóc tossuda, i cuinar amb 9 dits té el seu mèrit. Així que en el dia de sant Josep avui toca crema, però perdoneu-me si no l'he cremada, creia que amb un toc de sucre morè ja hi quedaria la mar de bé, jeje!

Ingredients per la mousse: (2-4 persones)
- 250 ml de llet
- 3 rovells d'ou
- 80 gr de sucre
- 25 gr de maizena
- 1 branca de canyella
- 1 pela de llimona
- 200 ml de nata líquida per muntar
- sucre morè per decorar

Dins un cassó posem a escalfar a foc mig 200 ml de llet amb la canyella i la llimona. A part batem els rovells amb el sucre i un xic de llet. Un cop la llet s'hagi escalfat una mica hi aboquem els rovells i remenem sense parar.
En un gotet dissolem la maizena amb la llet restant, i a la que la crema estigui a punt d'arrencar el bull la tirem. Remenem fins que espesseixi al nostre gust i deixem refredar.

Un cop s'hagi refredat muntem la nata líquida i la incorporem a la crema. Amb la mousse resultant emplenarem una màniga pastissera i omplirem dues copes o gots.
Decorem amb un polsim de xucre morè pel damunt i reservem a la nevera fins el moment de servir.

Ingredients pels melindros de xocolata:
- 2 rovells
- 3 clares
- 50 gr de sucre
- 40 gr de farina
- 20 gr de cacau en pols
- 1 culleradeta de llevadura
- sucre llustre

Dins un bol mesclem els rovells i el sucre. Per separat tindrem mesclats la farina, amb el cacau i la llevadura, i ho afegim a la barreja dels rovells.
Muntem les clares a punt de neu i les anem incorporant a la massa amb compte. Quan tinguem la massa preparada omplim una màniga pastissera i anem fent melindros damunt de paper sulfuritzat, sempre deixant un espai mínim de 5 cm entre ells.
Espolsem sucre llustre pel damunt i enfornem uns 5-10 min a 170º. És important no esperar que s'enrrosseixin de les vores, a la mínima que els veiem sufladets i cuits els retirem.

Bon profit!

24 comentaris:

  1. Quin postre més bo pel dia del pare! O per berenar ha de ser la bomba!
    Petons

    ResponElimina
  2. Ummmmmmm nena que original y exquisito, debe estar buenisima esta crema, no me apunto la receta pero me pasare por tu casa, para probarba, que sera mucho mejor.

    besitos

    ResponElimina
  3. Ostres! Quin accident més desafortunat!!! Quina pena, cuida't la mà! M'encanta la crema que has fet, i sobretot això d'acompanyar-la amb melindros de xoco! Petonet curatiu

    ResponElimina
  4. Que cosa mas buena....
    Un besito linda!
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Tiene que estar de vicio, que cosa más rica. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  6. Renoi! S'ha de vigilar a la cuina, que ens podem fer mal! De totes maneres, creiem que ha valgut la pena, t'ha quedat perfecte la decoració, té una pinta boníssima i hem de dir que és la recepta més original de crema catalana de totes les que hem vist avui, que no són poques!

    A més a més de mirar receptes, avui al bloc d'ESfruita hem penjat la nostra segona recepta, bunyols de carbassa i el calendari de fruita i el de verdura perquè puguis conèixer quina és la millor temporada per comprar les fruites i verdures que pots trobar a esfruita.com

    www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-verdura
    www.esfruita.com/assessorem/calendari-de-fruita

    Us recordem que si feu clic a "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita, aconseguireu un 25€ de descompte en la primera compra. A què esperes?

    facebook.com/Esfruita

    ResponElimina
  7. Una forma molt original de fer la crema i la presentació molt bonica! Petons

    ResponElimina
  8. Deliciosa. Sempre volem anar més enllà però amb el sucre i una neula també és exquisida...Saps que sarna con gusto no pica? Que et milloris1

    ResponElimina
  9. Yo me apunto a una copita de esa delicia y a unos bizcochitos también :D
    Fantástica receta.

    Besos.

    ResponElimina
  10. ostres nena! ho sento molt pel teu dit, espero que estiguis millor!!! la copa és molt xula!!! ;) petonets

    ResponElimina
  11. Uiiiiii quin mal!!!! Cuida't molt ,la copa pinta genial, i tens perdona't tornar a preparar caramel per la resta del any!!! Un petó

    ResponElimina
  12. Aquest si que es accident desafortunat, cuidat.
    La mousse de d’estar molt bona i cabíem un mica de la típica crema, i acompanyada dels melindros Ummmmm
    Petons

    ResponElimina
  13. Ai reina, jo fa anys i panys (era petita) em vaig cremar fent caramel (quina família més inconscient la meva, que me'n deixava fer! jajaja) i encara tinc la marca al dit!
    Però el resultat és un mousse espectacular!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. La crema catalana m'encanta!!!!! a veure si m'animo amb la mousse, t'ha quedat de vici!!!!!

    ResponElimina
  15. Ai quin mal!!! Les cremades de caramel són les més terribles que hi ha :(
    Sort que una copeta d'aquesta mousse sensacional t'haurà fet oblidar el mal, je je je...

    ResponElimina
  16. Em sembla deliciosament deliciosa aquesta mousse!! ho he de provar ja que ara tinc un sifón...a veure qu surt! petons

    ResponElimina
  17. Deliciosa copa...lo de la mano..son gafes del oficio..cuidate!! Un besito

    ResponElimina
  18. Ufff..!!!Que dolor!Ya me imagino como escoceria...Menos mal que la recompensa estaba bien rica.
    Besets.

    ResponElimina
  19. Las quemaduras por caramelo son las peores, sacan la piel a pedazos, cuidate ese dedo preciosa.
    la crema muy rica y los bizcochitos me los comia de dos en dos, besos

    ResponElimina
  20. Gràcies, guapa, porto mesos encallada en els 94 seguidors! jeje, em sembla que això dels 100 és impossible! però bé, en el pot petit hi ha la bona confitura i val més pocs i fidels;-)
    Una crema catalana ben original. M'agrada!!!!
    Avui cremes catalanes a dojo!!!
    Una forta abraçada!
    PD: jo també et seguiré!

    ResponElimina
  21. Una mosse deliciosa.
    Te felicito.
    Un saludo.

    ResponElimina
  22. Por Dios que daño! que no quema ni nada eso!! yo lo se de buena tinta! espero que no te duela mucho aunque ya se que si....
    El copazo más maravilloso que he visto en mucho tiempo! me encanta!!!!!!
    Debe ser capricho de ángeles como poco.

    Besitossss

    ResponElimina
  23. Cuida't el dit, les cremades fan molt mal. Jo n'he tingut més d'una, dec tenir el mateix do que tu...
    Una copa molt elegant. Melindros de xocolata? Han d'estar ben bons.
    Petons.

    ResponElimina
  24. jo sé que és cuinar amb les mans lesionades, tinc experiècnia jiji, l'any passat vaig fer la festa d'aniversari dels 18 anys del meu fill amb la ma esquerra embolicada, però és increible com t'espaviles si es necessari oi?

    cuidat

    ResponElimina