Arriba el divendres i com cada nit avui toca pizza a moltes cases. Us en proposo una de ben diferent a les tradicionals margarites i quatre formatges que estem acostumats.
Una pizza sana amb tonyina fresca que donarà un punt de festa al nostre sopar.
Ingredients per la massa:
- 1 cullerada d'oli
- 120 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca
Posem tots els ingredients dins la panificadora i encenem el programa d'amassar. Deixem que segueixi el seu curs i un cop finalitzada la treiem de la cubeta i li donem la forma que desitjem, en aquest cas he fet dos pizzetes individuals.
Sempre he fet servir el corró però recomano estirar-la amb les mans, inclús aixecar-la de la taula i deixar que s'estiri amb el seu propi pes.
Ingredients per la pizza: (2 persones)
- 2 lloms petits de tonyina fresca
- 6 tomàquets cherry
- 6 anxoves
- 4 olives negres
- 2 cullerades de tomàquet sofregit
- parmesà
- 40 ml d'oli d'oliva
- 2 grans d'all
- julivert
Primer maridarem la tonyina fresca, tallarem cada llom en 4 parts i els col·locarem dins una safata. Pelem i tallem l'all a dauets, i piquem un manat petit de julivert fresc. Afegim aquests ingredients dins un morter i els aixafem una mica. Incorporem els 40 ml d'oli al morter i escamparem aquesta mescla pel damunt dels talls de tonyina fresca. Deixem que es maridin un mínim de 2 hores a la nevera.
Untem cada pizzeta amb el sofregit de tomàquet. Partim les olives negres i els tomàquets cherry per la meitat i en col·loquem la meitat a cada pizzeta. Hi posem les anxoves i per últim escorrem lleugerament els talls de tonyina i els afegim a la massa.
Espolsem amb una mica de parmesà pel damunt i enfornem uns 15 min a 250º.
Bon profit!
m'encanta la pizza amb tonyina, però mai l'he tastat amb fresca! haig de provar-ho!
ResponEliminapetonets
Caram, això és una pizza de luxe, amb tonyina fresca! Ha de quedar sensacional!
ResponEliminaAy que tu blog ya no da problemas y puedo entrar!! algo decía de un virus, pero aquí estás sana y salva! ;)
ResponEliminaBonissima proposta, sense conserves ni colorants! La tonyina és bona tal qual, oi? Bon cap de setmana! Petons
ResponEliminaAcabo de comer pero me han entrado ganas de volver a comer cuando he visto tu pizza, debe estar para chuparse los dedos.
ResponEliminaHaber el dia que te pasas por casa y traes una pizza de estas, rica y sana.
muchos besitos.
Para esta noche..por ejemplo..Un besito
ResponEliminaooooh!!! Quina gana així de cop!!!!
ResponEliminaUna bona proposta per a una pizza!
ResponEliminaJo sempre hi poso tonyina de llauna...pero amb tonyina fresca segur que es mes sana...
ResponEliminaPetonets
¡Qué original y qué rica!
ResponEliminaMe la apunto para la cena de esta semana.
Besos.