dissabte, 31 de març de 2012

Sticky toffee pudding per Film&Food

És final de mes i toca un altre dels reptes que ens proposen des de Film&Food, aquesta vegada haviem d'endevinar quina recepta era la que ens proposaven amb l'ajuda d'unes fotos i una mica d'imaginació.
Es tracta d'una recepta tradicional anglesa que s'acompanya d'una salsa de caramel, i segons els meus dots d'investigació adquirits després d'haver vist tants capítols de "Colombo" he acabat arribant a aquesta magnífica recepta. Un púding amb dàtils i acompanyat d'una salsa de caramel que no fa veure les estrelles ni els àngels, directament conectes amb el més enllà.

Reconec que en la meva vida no havia provat el púding fins que un dia el Marc em va confesar el seu deliri per aquest tipus de postres. A hores d'ara m'atreviria a dir que hi ha pocs púdings que no haguem preparat, i espero que me'n faltin molts per descobrir! però fins a dia d'avui declaro aquesta recepta com una de les meves preferides... Aquí us deixo la recepta d'en Jamie Oliver:

Ingredients:
- 225 gr de dàtils
- 200 ml d'aigua bullent
- 85 gr de mantega en pomada
- 170 gr de sucre morè
- 170 gr de farina amb llevadura incorporada
- 2 ous
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 1 culleradeta de canyella en pols


Posem els dàtils desossats i lleugerament picats dins un bol i els cobrim amb l'aigua bullent. Ho deixem reposar uns 5 minuts i després triturem amb una batedora fins aconseguir un puré. Reservem.

Dins un bol batem la mantega estovada amb el sucre morè. Anem afegint els ous un a un fins que quedin integrats. Seguidament aboquem el puré de dàtils i remenem.
Per últim incorporem la farina i les espècies en dues tandes fins aconseguir una massa sense grumolls.

Aboquem la massa dins un motlle rectangular prèviament untat amb mantega i enfornem uns 40 min a 170º, o fins que al punxar-lo amb un ganivet sorti net. Un cop cuit el deixem refredar.

Ingredients per la salsa de caramel:
- 200 ml de nata líquida
- 75 gr de sure morè
- 30 gr de mantega

Posem tots els ingredients dins un cassó petit i ho escalfem a foc mig fins que s'hagi dissolt la mantega i el sucre.

Per degustar el púding podem tallar-lo en porcions i servir-lo acompanyat de salsa de caramel. Ho escalfem al microones uns 3 minuts i ja el podrem disfrutar calent o tèbi, però mai fred.
Personalment no cal menjar-lo inmediatament després d'haver-lo preparat, mentres tinguem la sort de gaudir d'un microones. Finalment podeu afegir unes perles de caramel pel damunt per acabar d'emfatitzar encara més el gust.

Bon profit!

15 comentaris:

  1. Aquest mes no hi hem arribat a temps... i la veritat és que té molt bona pinta! L'haurem de provar, no?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Li comentava a la Joaquina que aquest és un postre que fa temps que vul provar i el dissabte vaig tornar de Londres d'estudiar anglès durant dues setmanes i no el vaig coprar i mira que en vaig veure!! L'hauré de fer a casa :-)

    Petons!!

    ResponElimina
  3. Qué rico... nunca lo probé, qué cosa tan buena...

    ResponElimina
  4. No lo conocia, pero me gustan mucho los datiles, asi que seguro que me gustara, un beso y buena samana santa

    ResponElimina
  5. uuufff de vici pur!!! m'encnata el toc de toffee!! petons

    ResponElimina
  6. Hay que ver como acertasteis ..con el puding ...yo no hice otro ..pero este me lo apunto para hacerlo ya ..que bueno bsss

    ResponElimina
  7. Doncs a veure si m'hi animo! Els dàtils em tornen boja, i pel que sembla, declares aquest púding com a preferit, o sigui que deu ser brutal!! Petons

    ResponElimina
  8. Jo aquest mes no he pogut presentarme,,:-(
    Però el teu té una pinta exquisita!!!!mua!

    ResponElimina
  9. M' agrada el toffee i els púdings...O sigui que sóc del club d' en Marc...Ja m´imagino el tall tan tendre....mmmm!!

    ResponElimina
  10. Hola, no conocía tu blog y llego aquí a través del reto de F&F...y no sabes cómo me alegro.

    Tienes un blog la mar de bueno.

    El flote moreno no lo conozco ¿qué es?

    Bss y feliz domingo :)

    ResponElimina
  11. No em diguis que ets una fan de Colombo? Aquest pudding no l'hem tastat, però vam anar al restaurant de Jamie Oliver a Amsterdam i ens va agradar!!
    petonets

    ResponElimina
  12. Doncs quina bona pinta que fa... amb la salseta de caramel al damunt... s'haurà de tastar.
    Sort al concurs!
    Petons

    ResponElimina
  13. Felicidades por el premio, me alegro, tiene una pinta exquisita. Un saludo¡

    ResponElimina
  14. Enhorabuena por el premio, el pudding, tiene un aspecto magnifico.
    Un saludo

    ResponElimina
  15. Enhorabuena por el premio, tienen una pinta estupenda.

    Besos!

    ResponElimina