dimecres, 21 de març de 2012

Pastís de lluç i gambes, gratinat amb salsa rosa


Ingredients:
- 2 filets de lluç sense pell ni espines
- 75 gr de gambes
- 3 pebrots del piquillo
- 1/4 de ceba
- 1/2 pebrot verd
- 100 ml de caldo de peix
- 100 ml de llet
- 5 ous

Tallem la ceba, el pebrot i l'all i els piquem. Ho posem a sofregir en una paella a foc mig. Ara tallem els pebrots del piquillo a tires i ho afegim a la paella un cop s'hagi enrrossit la ceba.
Al cap de 5 minuts aproximadament afegim el lluç que haurem tallat a trossos, i seguidament les gambes. Per últim aboquem el caldo de peix i deixem que vagi coent uns 10-15 minuts.

Dins un bol batem els ous i afegim la llet amb una pisca de sal. Aboquem dins el bol el sofregit que tindrem llest i prèviament tebi i ho mesclem tot junt. Incorporem la mescla del pastís dins del motlle que volguem i enfornem al bany maria durant una 80 minuts aproximadament a 170º.
Deixem refredar i desenmotllem.


Ingredients per la salsa rosa:
- 1 ou
- oli d'oliva
- oli de girasol
- 3 cullerades de kètxup de bona qualitat
- 1 pisca de brandy

Primer fem una maionesa amb l'ou i els olis, i un cop l'ha tinguem muntada afegim el brandy i el kètxup. Seguim mesclant fins aconseguir un color rosa que ens agradi.

Amb aquesta salsa rosa untarem pel damunt el nostre pastís de lluç i ho gratinarem al forn durant uns 3 minuts amb el forn prèviament escalfat.
Ho retirem i conservem a la nevera fins el moment de servir, acompanyat d'una mica de salsa rosa pel damunt.




































Bon profit!

19 comentaris:

  1. Oh! Els púdings de marisc o peix d'aquest tipus que ens presentes avui sempre m'han encantat... un 10! Petons

    ResponElimina
  2. Quina bona pensada. Al meu home que no li agrada gaire el peix em sembla que pot ser una bona manera d'"enanyar-lo" una mica per a que en mengi!
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta que fa! La combinació pebrots gambes en un púding ha de quedar realment deliciosa. A ESfruita ens agraden molt els púdings, de fet, estem preparant una entrada en la que proposarem una recepta d'un púding molt bó!

    www.esfruita.com la botiga online de fruites i verdures de qualitat.

    ResponElimina
  4. Jo en faig un de molt semblant...queden molt bons i molt vistosos a taula!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Mooolt bona aquesta recepta!! M'ha agradat molt la combinació del púding amb el gratinat de la salsa rosa. :D

    ResponElimina
  6. Una bona idea per quan venen convidats. M'agrada!
    Petons.

    ResponElimina
  7. aquest tipus de pastís el veig ideal per alguna celebració!!!! a`puntadíssim. molts petonets guapa

    ResponElimina
  8. A casa el fem semblant i ens encanta, però mai li he fet el gratinat final... Ho penso provar el proper cop, que la idea m'ha agradat molt ;)

    ResponElimina
  9. jiji doncs jo acabo d'aterrar al teu i estic bavejant de mala manera... jajaja Ja tens una altra seguidora, perquè no em puc perdre aquestes receptes tan delicioses!! :D

    Un petonet!!! :)

    ResponElimina
  10. quina cosa més bona, jo també em faig a vegades, amb llenguado, amb lluc,amb bolets....

    ptns

    ResponElimina
  11. Que bo, sempre penso que en faré un de pastis de peix, però no trobo mai el moment, desprès de veure aquest teu, no tardaré. Deu d’estar boníssim
    Petons

    ResponElimina
  12. Tiene que estar delicioso, qué buena pinta, se hace la boca agua. Un abrazo, Clara

    ResponElimina
  13. M'encanten aquests tipus de pastissos!! sempre en vull fer i mai m'hi poso....són lleugers i tan bons!!! genial! petons

    ResponElimina
  14. Sóc una fan d´aquests pastissos. M'agradat el toc de salsa rosa. M´encanta i crec que lliga molt bé amb el peix, a part de les gambes.

    ResponElimina
  15. Ça doit être délicieux. Des saveurs qui donnent faim.
    A très bientôt

    ResponElimina
  16. Quina cosa tan exquisidesa que estic veient...

    ResponElimina
  17. M'agraden molt aquest tipus de pastissos i aquest ha d'estar esplèndid amb la salseta gratinada al forn... Petons

    ResponElimina
  18. Aquest plat és molt bo per a l'estiu. A més, si tens convidats el deixes fet el dia abans i fins i tot millora,
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina