dimarts, 6 de març de 2012

Tarta salada de ceba al curri i formatges


Ingredients:
- 9 fulles de pasta philo
- 2 cebes mitjanes o 1 grossa de les d'hivern
- 100 gr de roquefort
- 50 gr de mozzarella ratllada
- 4 ous
- 150 ml de llet
- 1 culleradeta de curri
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta d'orenga
- oli i sal

Tallem la ceba a dauets petits i la sofregim en una paella amb oli a foc mig. La salem i deixem que vagi coent tot saltejant-la perquè se'ns enrrosseixi bé. Un cop ben cuita l'apartem del foc i reservem.

Al damunt d'un tros de paper sulfuritzat hi col·loquem les fulles de pasta philo com si féssim una roda, de forma que totes s'uneixin a la part central. Ho podeu fer de 3 en tres o inclús d'una en una, la intenció és que després col·loqueu la pasta philo dins d'un motlle o paella i la massa sobrant vagi replegada cap a l'interior. D'aquesta forma ens quedaran uns laterals imperfectes i d'aspecte rústic.

En un bol batem els ous i la llet. Afegim les culleradetes d'orenga, comí i curri i mesclem.
A la base del nostre motlle amb pasta philo incorporem la ceba sofregida i per sobre aboquem la mescla d'ous.

Tallem a daus el formatge roquefort i l'escampem pel damunt. Acabem amb el formatge mozzarella i enfornem uns 45 minuts a 180º. Quan veiem que se'ns enrrosseix la pasta philo ho tapem amb paper d'alumini i deixem que segueixi fent-se.

Bon profit!

20 comentaris:

  1. ohhh! M'encanta!Ha de ser increíble pels qui ens agraden els formatges potents, tipus roquefort... molt més bo que una pizza quatre formatges amb pasta philo perquè queda tan cruixent... ! M'ha agradat molt! Petonet

    ResponElimina
  2. Nena, he tenido que dar al traductor ;) hoy me entero de que la ceba es cebolla!!!
    Me vas a hacer acabar hablando catalán!! ;)

    ResponElimina
  3. Pero... esta tarta tiene que estar espectacular!!!
    Madre del amor hermoso, que buenísima pinta tiene.
    Gracias por tu felicitación.

    Besos.

    ResponElimina
  4. M'encanta la pasta filo, les cebes i el formatge, així que em guardo aquesta recepta tal qual, excepta pel roquefort, que el substituiré pel de cabra, i de curri una mica si, pero poquet!! ;) bonsiiismmmaaa

    ResponElimina
  5. Vaya receta mas chula, solo use una vez la pasta filo pero me encanto, me guardo la idea, un besito

    ResponElimina
  6. Espectacular!!! La masa filo es ideal para este tipo de tartas porque como es tan ligera no queda pesada con este tipo de rellenos tan ricos.
    Un besito

    ResponElimina
  7. el toc de curri ha de quedar boníssim!!! una bona proposta. molts petonets reina

    ResponElimina
  8. S.O.S.....quan de formatge !!!!! jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  9. M' agrada que quedi potent de formatge ja que la ceba no m´agrada.Crua no la suporto però amagada si. El flaire deu ser fantàstic.

    ResponElimina
  10. Una delicia de aspecto y contenido, qué rico!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  11. Per mi sense roquefort... però el toc de curry el trobo genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Cuando leo curri..ya me gusta,...genial!!
    Besitos

    ResponElimina
  13. Mmm es un pastís bo bo bo ...

    petonets

    ResponElimina
  14. Directe a l'impresora!, és que m'ha saltat a la vista!, i quan he vist que hi havia ceba...és que cuiteta m'agrada tant...sempre dic que és 1/2 CUINA!. Però a més a més amb formatge...SUBLIM!. Veus perquè m'agrada tant el teu bloc?: perquè sempre hi trobo receptes que em són properes, de casa, del nostre gust! No et cansis mai de publicar!ja,ja,ja...Un petonet!

    ResponElimina
  15. Quina tarta guapa!!! és tremenda! t'ha quedat de luxe! i amb aquesta masa queda preciosa!! i ha d'estar saborosa al màxim!
    Ptonetsss

    ResponElimina
  16. M'agradaria segur. Els formatges com més fort són més m'agraden. El Roquefort m'agrada molt.
    Nani

    ResponElimina
  17. Esta combinación de cebolla con los quesos me parece estupenda, un pastel delicioso.
    Un besin.

    ResponElimina
  18. Esta tarta cae el fin de semana,lo tengo todo.La pasta filo le va brutal a estas preparaciones,buenísimaaaa!!!

    ResponElimina
  19. Me gusta mucho como queda tu Tarta salada de ceba al curri i formatges. Tengo que probar ha hacer este plato algún día. Enhorabuena.

    ResponElimina
  20. Ceba, formatges i curri... ha de quedar una tarta molt gustosa, amb una combinació d'ingredients sensacionals. Me l'apunto!
    I la pasta fil·lo m'encanta!!!

    ResponElimina