Ingredients:
- 9 fulles de pasta philo
- 2 cebes mitjanes o 1 grossa de les d'hivern
- 100 gr de roquefort
- 50 gr de mozzarella ratllada
- 4 ous
- 150 ml de llet
- 1 culleradeta de curri
- 1 culleradeta de comí
- 1 culleradeta d'orenga
- oli i sal
Tallem la ceba a dauets petits i la sofregim en una paella amb oli a foc mig. La salem i deixem que vagi coent tot saltejant-la perquè se'ns enrrosseixi bé. Un cop ben cuita l'apartem del foc i reservem.
Al damunt d'un tros de paper sulfuritzat hi col·loquem les fulles de pasta philo com si féssim una roda, de forma que totes s'uneixin a la part central. Ho podeu fer de 3 en tres o inclús d'una en una, la intenció és que després col·loqueu la pasta philo dins d'un motlle o paella i la massa sobrant vagi replegada cap a l'interior. D'aquesta forma ens quedaran uns laterals imperfectes i d'aspecte rústic.
En un bol batem els ous i la llet. Afegim les culleradetes d'orenga, comí i curri i mesclem.
A la base del nostre motlle amb pasta philo incorporem la ceba sofregida i per sobre aboquem la mescla d'ous.
Tallem a daus el formatge roquefort i l'escampem pel damunt. Acabem amb el formatge mozzarella i enfornem uns 45 minuts a 180º. Quan veiem que se'ns enrrosseix la pasta philo ho tapem amb paper d'alumini i deixem que segueixi fent-se.
Bon profit!
ohhh! M'encanta!Ha de ser increíble pels qui ens agraden els formatges potents, tipus roquefort... molt més bo que una pizza quatre formatges amb pasta philo perquè queda tan cruixent... ! M'ha agradat molt! Petonet
ResponEliminaNena, he tenido que dar al traductor ;) hoy me entero de que la ceba es cebolla!!!
ResponEliminaMe vas a hacer acabar hablando catalán!! ;)
Pero... esta tarta tiene que estar espectacular!!!
ResponEliminaMadre del amor hermoso, que buenísima pinta tiene.
Gracias por tu felicitación.
Besos.
M'encanta la pasta filo, les cebes i el formatge, així que em guardo aquesta recepta tal qual, excepta pel roquefort, que el substituiré pel de cabra, i de curri una mica si, pero poquet!! ;) bonsiiismmmaaa
ResponEliminaVaya receta mas chula, solo use una vez la pasta filo pero me encanto, me guardo la idea, un besito
ResponEliminaEspectacular!!! La masa filo es ideal para este tipo de tartas porque como es tan ligera no queda pesada con este tipo de rellenos tan ricos.
ResponEliminaUn besito
el toc de curri ha de quedar boníssim!!! una bona proposta. molts petonets reina
ResponEliminaS.O.S.....quan de formatge !!!!! jaja
ResponEliminaPetonets.
M' agrada que quedi potent de formatge ja que la ceba no m´agrada.Crua no la suporto però amagada si. El flaire deu ser fantàstic.
ResponEliminaUna delicia de aspecto y contenido, qué rico!! Un abrazo, Clara.
ResponEliminaPer mi sense roquefort... però el toc de curry el trobo genial!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Cuando leo curri..ya me gusta,...genial!!
ResponEliminaBesitos
Mmm es un pastís bo bo bo ...
ResponEliminapetonets
Directe a l'impresora!, és que m'ha saltat a la vista!, i quan he vist que hi havia ceba...és que cuiteta m'agrada tant...sempre dic que és 1/2 CUINA!. Però a més a més amb formatge...SUBLIM!. Veus perquè m'agrada tant el teu bloc?: perquè sempre hi trobo receptes que em són properes, de casa, del nostre gust! No et cansis mai de publicar!ja,ja,ja...Un petonet!
ResponEliminaQuina tarta guapa!!! és tremenda! t'ha quedat de luxe! i amb aquesta masa queda preciosa!! i ha d'estar saborosa al màxim!
ResponEliminaPtonetsss
M'agradaria segur. Els formatges com més fort són més m'agraden. El Roquefort m'agrada molt.
ResponEliminaNani
Esta combinación de cebolla con los quesos me parece estupenda, un pastel delicioso.
ResponEliminaUn besin.
Esta tarta cae el fin de semana,lo tengo todo.La pasta filo le va brutal a estas preparaciones,buenísimaaaa!!!
ResponEliminaMe gusta mucho como queda tu Tarta salada de ceba al curri i formatges. Tengo que probar ha hacer este plato algún día. Enhorabuena.
ResponEliminaCeba, formatges i curri... ha de quedar una tarta molt gustosa, amb una combinació d'ingredients sensacionals. Me l'apunto!
ResponEliminaI la pasta fil·lo m'encanta!!!