divendres, 16 de març del 2012

Pizza de tonyina fresca

Arriba el divendres i com cada nit avui toca pizza a moltes cases. Us en proposo una de ben diferent a les tradicionals margarites i quatre formatges que estem acostumats.
Una pizza sana amb tonyina fresca que donarà un punt de festa al nostre sopar.

Ingredients per la massa:
- 1 cullerada d'oli
- 120 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de sal
- 240 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura seca

Posem tots els ingredients dins la panificadora i encenem el programa d'amassar. Deixem que segueixi el seu curs i un cop finalitzada la treiem de la cubeta i li donem la forma que desitjem, en aquest cas he fet dos pizzetes individuals.
Sempre he fet servir el corró però recomano estirar-la amb les mans, inclús aixecar-la de la taula i deixar que s'estiri amb el seu propi pes.

Ingredients per la pizza: (2 persones)
- 2 lloms petits de tonyina fresca
- 6 tomàquets cherry
- 6 anxoves
- 4 olives negres
- 2 cullerades de tomàquet sofregit
- parmesà
- 40 ml d'oli d'oliva
- 2 grans d'all
- julivert

Primer maridarem la tonyina fresca, tallarem cada llom en 4 parts i els col·locarem dins una safata. Pelem i tallem l'all a dauets, i piquem un manat petit de julivert fresc. Afegim aquests ingredients dins un morter i els aixafem una mica. Incorporem els 40 ml d'oli al morter i escamparem aquesta mescla pel damunt dels talls de tonyina fresca. Deixem que es maridin un mínim de 2 hores a la nevera.

Untem cada pizzeta amb el sofregit de tomàquet. Partim les olives negres i els tomàquets cherry per la meitat i en col·loquem la meitat a cada pizzeta. Hi posem les anxoves i per últim escorrem lleugerament els talls de tonyina i els afegim a la massa.
Espolsem amb una mica de parmesà pel damunt i enfornem uns 15 min a 250º.





































Bon profit!

10 comentaris:

  1. m'encanta la pizza amb tonyina, però mai l'he tastat amb fresca! haig de provar-ho!
    petonets

    ResponElimina
  2. Caram, això és una pizza de luxe, amb tonyina fresca! Ha de quedar sensacional!

    ResponElimina
  3. Ay que tu blog ya no da problemas y puedo entrar!! algo decía de un virus, pero aquí estás sana y salva! ;)

    ResponElimina
  4. Bonissima proposta, sense conserves ni colorants! La tonyina és bona tal qual, oi? Bon cap de setmana! Petons

    ResponElimina
  5. Acabo de comer pero me han entrado ganas de volver a comer cuando he visto tu pizza, debe estar para chuparse los dedos.
    Haber el dia que te pasas por casa y traes una pizza de estas, rica y sana.
    muchos besitos.

    ResponElimina
  6. Jo sempre hi poso tonyina de llauna...pero amb tonyina fresca segur que es mes sana...
    Petonets

    ResponElimina
  7. ¡Qué original y qué rica!
    Me la apunto para la cena de esta semana.

    Besos.

    ResponElimina