dilluns, 12 de març del 2012

Corona de boletes d'all

Avui toca una recepta de pa molt senzilla de fer, entretinguda, divertida i amb un resultat que us farà veure les estrelles.
Es tracta d'una corona formada de petits panets que prèviament han estat arrebossats en una mescla divina, aromatitzada amb all, herbes italianes i parmesà. Es esponjós i amb un "flonji flonji" de la molla que contrasta perfectament amb el cruixent lleuger de les vores de la corona.

L'olor que deixa anar el forn ja us el podeu imaginar, però el gust que s'hi troba fa que sigui perfecte inclús per menjar-se'l sol, no hi cal res més.

Ingredients:
- 1 ou batut
- 325 ml d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- 500 gr de farina blanca
- 1 sobre de llevadura liofilitzada
- 50 gr de margarina
- 50 ml d'oli d'oliva
- 1 cullerada de parmesà
- 3 grans d'all picats
- 1 cullerada d'herbes seques italianes

Dins la panificadora hi posem l'ou batut, l'aigua, la sal, la farina i la llevadura. Encenem el programa d'amassar i ho deixem fer fins que finalitzi.
Un cop hagi acabat treiem la massa i la treballem damunt de la taula lleugerament enfarinada.
Dividim la massa en dos i anem treient porcions mirant que siguin més o menys del mateix tamany. En total haurem de fer entre 12-14 panets.

Dins un bol fonem la margarina i la barrejem amb l'oli, el parmesà, les herbes seques italianes i els 3 grans d'all finament picats.
Arrebossem els panets i els anirem col·locant dins un motlle rodó tipus bundt cake però llis, si no el tenim també podem fer servir un motlle rodó normal i ens sortirà un pa igualment preciós.
Haurem d'anar apretant els panets per fer espai, i finalment aboquem la resta de la mescla pel damunt.
Tapem amb un drap i deixem llevar fins que dobli el seu volum.

Un cop hagi llevat enfornem amb el forn prèviament escalfat a 200º durant uns 35-45 minuts.
Deixem refredar damunt d'una reixeta i desenmotllem.

Bon profit!

15 comentaris:

  1. Es veritat!!! Desde aqui sento l'olor delpa...jejeje
    Noia, te una pinta brutal!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Carai, em costa imaginar-me el gust d'aquest pa però l'aspecte és boníssim!!! Això de les boletes arrebossades és ben curiós! Petons

    ResponElimina
  3. Que original!! M'ha encantat, i te que estar tant bona...
    Petons

    ResponElimina
  4. Ha de quedar un pa gustós i molt flonjo. I la forma de corona amb els panets tots enganxats queda maquíssima!

    ResponElimina
  5. Qué pinta más buena ,tan esponjoso debe ser una delicia en la boca.Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  6. puc sentir l'olor !!! t'ha quedat perfecte...

    petonets

    ResponElimina
  7. Què original, aquest pa! Ja em vénen ganes de provar-lo de fer.

    ResponElimina
  8. Mmmmmmm... se m'està fent la boca aigua!! Ha de ser brutalment bona aquesta corona!
    PEtonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  9. La corona de bolitas de ajo estaba de muerte.

    ResponElimina
  10. Que cosa mas buena!Apetece nada mas verla,esta de lujo.
    Besets.

    ResponElimina
  11. Quina passada de pa!!! original i aromatitzat... ! què bo!!

    ResponElimina
  12. Que cosa mas original y rica, me la pido, tendre que hacerla sin remedio, un besito

    ResponElimina
  13. Quin panet tan original!, realment ha de ser aromàtic a tope!Una molt bona idea. Darrerament no pares!eh?, quin munt de propostes que fas!, per a mi perfecte, que no s'acabin les piles!...Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  14. T'hi has ben lluït, quin pa més saborós que ha de ser!

    ResponElimina